Υπολογισμός της τετραγωνικής ρίζας ενός θετικού αριθμού. Πόσο είναι η τετραγωνική ρίζα του αριθμού. Τι ονομάζεται ρίζα; Μαθηματικοί συμβολισμοί της ρίζας.
Μαθηματική τετραγωνική ρίζα υπολογισμός online
Εύρεση τετραγωνικής ρίζας αριθμού online. Square Root (sqrt) Calculator
Συμπληρώστε το απαιτούμενο πεδίο με τον αριθμό για τον οποίο επιθυμείτε να υπολογίσετε την τετραγωνική ρίζα του και κάντε μετά κλικ εκτός του πεδίου για να γίνει ο υπολογισμός
Ρίζες πραγματικών αριθμών – Roots of Real Numbers
Τετραγωνική ρίζα – Square Root
Τετραγωνική ρίζα είναι η νιοστή ρίζα για ν=2, δηλαδή τετραγωνική ρίζα του α είναι ο μη αρνητικός πραγματικός αριθμός β, αν β2=α. Η τετραγωνική ρίζα του 2 είναι ο πρώτος αριθμός που ανακαλύφθηκε ότι δεν είναι ρητός.
Επιπλέον, η ιδέα της τετραγωνικής ρίζας έχει επεκταθεί σε όλους τους αριθμούς, αν και ο αυστηρός ορισμός της την περιορίζει στους θετικούς αριθμούς και το 0.
Η τετραγωνική ρίζα του αριθμού α συμβολίζεται με √α. Το όνομα τετραγωνική ρίζα ήταν το πρώτο όνομα της και καθιερώθηκε, γιατί αποτελεί ρίζα του τετραγώνου, δηλαδή της εξίσωσης x2=α (το x2 ονομάζεται δεύτερη δύναμη του x, ή τετράγωνο του x, γιατί παραπέμπει στον τύπο εμβαδού του τετραγώνου). | via
Νιοστή ρίζα – Nth Root
Νιοστή ρίζα του αριθμού α ονομάζεται η τιμή του x που επαληθεύει την εξίσωση
$$ x^v= a $$όπου x>0 και ν φυσικός.
Δηλαδή, νιοστή ρίζα ενός μη αρνητικού αριθμού ονομάζουμε τον μη αρνητικό αριθμό x που όταν υψωθεί στη ν δίνει τον α, δηλαδή :
Για ν = 2 έχουμε την τετραγωνική ρίζα του α που συμβολίζεται και √a. Επίσης είναι φανερό ότι η τετραγωνική ρίζα μπορεί να γραφεί a1/2.
Αντίστοιχα η νιοστή ρίζα συμβολίζεται $$ √^v{a} $$ ή και a1/v.
Το $$ √^4{a} $$ διαβάζεται τέταρτη ρίζα του α κ.ο.κ..
Πραγματικοί αριθμοί
Στα μαθηματικά, οι πραγματικοί αριθμοί γίνονται αντιληπτοί διαισθητικά ως το σύνολο όλων των αριθμών που είναι σε ένα προς ένα αντιστοιχία με τα σημεία μιας άπειρης ευθείας, που καλείται ευθεία των πραγματικών αριθμών ή πραγματικός άξονας.
Ο όρος «πραγματικός αριθμός» πλάστηκε εκ των υστέρων σε αντιδιαστολή προς τους «φανταστικούς αριθμούς», των οποίων η ένωση με τους πραγματικούς δίνει τους μιγαδικούς.